Workshop: Fotograferen met zonsondergang

Samenwerking met fotograaf Hans Koster 
De Fotostudio Uden heeft de handen ineen geslagen met fotograaf Hans Koster (Uden). Hij is bekend geworden om zijn foto’s die hij o.a. in de Maashorst heeft genomen.

Magisch licht tijdens het gouden uurtje
Kun jij ook zo genieten van een mooie zonsopkomst of zonsondergang? Er gebeuren dan fantastische dingen die kunnen leiden tot prachtige foto’s. Het licht wordt eerst warmer van kleur, de contrasten worden groter, de lucht kan een waar kleurenpalet bevatten van geel tot rood. Er zit een stukje magie in de lucht en het is toch prachtig om dat vast te kunnen leggen?

Workshop Zonsondergang in de natuur
Deze workshop gaat in op alle facetten die te maken hebben met de zonsopkomst of zonsondergang. We nemen je mee de natuur in en gaan dit uiteraard zelf proberen. We starten met een stukje theorie waarin Hans je leert hoe je dit op een mooie manier vast kunt leggen. De voorbeeldfoto’s geven je een goed beeld van de mogelijkheden. Welke technieken worden er gebruikt, welke instellingen zijn makkelijk en waar moet je overal aan denken wat betreft een juiste belichting? Maar zeker ook de compositie van een foto, welk standpunt neem je in, waar ga je staan, kijken naar het licht. Ook die zaken worden uitgebreid besproken. Het praktische gedeelte vind plaats op de Bedafse Bergen tijdens zonsondergang. De workshop is geschikt voor beginnende tot de wat meer gevorderde fotograaf. Het is een pré als je al weet wat diafragma, sluitertijd en isowaarde inhouden (je hoeft ze niet helemaal zelf in te kunnen stellen op je camera)

Wat heb je nodig?
* camera: je eigen systeemcamera of een spiegelreflex
* statief wordt aanbevolen
* stevige wandelschoenen

Hoe, wat en waar
De workshop duurt van 14.00 tot 19.30 uur en start in De Fotostudio Uden met een stukje theorie. Na de theorie worden we voorzien van iets warms te eten, zodat we met een gevulde maag aan de praktijk kunnen beginnen. Na het eten gaan we naar de afgesproken locatie om de theorie gezamenlijk in de praktijk te brengen. De kosten voor de workshop bedragen €119,- p.p.