Workshop: Winter Wandeling

Samenwerking met fotograaf Hans Koster
De Fotostudio Uden heeft de handen ineen geslagen met fotograaf Hans Koster (Uden). Hij is bekend geworden om zijn foto’s die hij o.a. in de Maashorst heeft genomen.

Natuurfotografie voor iedereen
In deze wervelende workshop/wandeling in de Maashorst geven wij je de nodige tips en trucs om zelf mooiere foto’s te maken. Iedereen kan aan de slag met natuurfotografie, de natuur is immers voor ons allemaal beschikbaar en aanwezig. De opzet van de workshop is dat ieder zijn/haar vragen over dit thema beantwoord krijgt. Tijdens de wandeling zullen natuurlijk technische aspecten van de fotografie voorbij komen zoals diafragma en sluitertijd. Maar ook het creatieve stukje wordt zeker niet vergeten; zaken als perspectief, standpunt en compositie bepalen uiteindelijk ook voor een groot deel de uitstraling van je foto. Het nèt even anders kijken naar de wereld om je heen. In de natuur ben je ook altijd afhankelijk van het weer en het aanwezige licht. Ook daar wordt de nodige aandacht aan besteed. Na de workshop ga je naar huis met waardevolle tips en trucs en nieuwe ideeën!

Opzet van de Winter Workshop Walk
We spreken op een nader te bepalen plaats gezamenlijk af. Dan begint de wandeling en al lopende wordt je wijzer op het gebied van natuurfotografie. Aan de hand van enkele opdrachtjes kan iedereen de tips en trucs gelijk in de praktijk brengen. Na de wandeling komen we samen in De Fotostudio Uden. Daar staan koffie en thee klaar en bekijken we de foto’s van de opdrachtjes gezamenlijk. Op die manier krijg je ook gelijk feedback en zie je wat de anderen hebben gemaakt.

Wat neem ik mee voor deze workshop?
* camera: compactcamera, systeemcamera of een spiegelreflex
* statief wordt aanbevolen
* stevige en warme wandelschoenen

Voor wie is de workshop bedoeld?
Iedereen die interesse of affiniteit heeft met natuurfotografie is van harte welkom om aan te sluiten. Het maakt ook niet uit of je net begint met fotografie of al meer gevorderd bent. We zullen de gegeven informatie op je eigen niveau, apparatuur en wensen afstemmen.

Hoe, wat en waar?
Voor deze workshop/wandeling gaan we de Maashorst verkennen. We volgen Hans Koster die de mooiste plekjes in dit gebied weet te vinden. De workshop begint om 08.00 en duurt tot 12.00. Daarvan nemen we ca. 2,5-3 uur de tijd voor de wandeling en 1 uur voor de fotobespreking. Koffie en thee en een versnapering is natuurlijk inbegrepen. De kosten voor deze ochtend zijn €49,- p.p.

Agenda
Wil je graag weten wanneer de workshop van start gaat? Neem dan even een kijkje op de Agenda pagina. Daar vind je ook alle informatie over beschikbare plaatsen in een groep.